Inductief voorwarmen

Voorwarmen met inductie

Als u op zoek bent naar een methode voor het voorwarmen van metalen, dan raden we u aan om u eens te verdiepen in de technologie van inductief voorwarmen. Hiermee kunt u namelijk de verwarming regelen op een manier die een hoog rendement met zich meebrengt en die ook zeer veilig is. Inductief voorverwarmen is een manier van voorwarming waar RF Heating Consult u alles over kan vertellen. Wij zijn expert op dit gebied en zijn al sinds 2006 bezig met het constant verbeteren van onze methodes voor deze manier van verwarming. In ons eigen laboratorium blijven we hier aan werken, daarnaast werken we ook met een groot netwerk aan specialisten op dit gebied. Zo houden we onze kennis altijd up to date.

Inductie voorverwarmen

Bij het zogeheten induction heating wordt gebruik gemaakt van snel ompolende elektrische of magnetische velden. De warmte wordt hierbij in het object zelf opgewekt, er komt zodoende geen externe warmtebron aan te pas. Zodoende zijn er ook geen problemen bij de overdracht van de warmte en heeft u de mogelijkheid om een gespecificeerd punt warmte op te wekken. Zodoende ontstaat er ook geen warmte voor de omgeving. Het is een snel proces dat reproduceerbaar is, maar dat daarnaast ook een hele schone manier is om warmte op te wekken. Dit is te danken aan het feit dat het hier gaat om elektrische warmte. Dit is instelbaar en meetbaar. Er is op deze manier een grote energiedichtheid mogelijk en er komt geen lawaai bij deze methode vrij.

Meer weten over inductie voorverwarmen?

Als u meer te weten wilt komen over inductief voorwarmen, dan raden we u aan om eens contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord in een geheel vrijblijvend gesprek, waarbij onze specialisten u graag alle voordelen van inductief verwarmen nog een keer toelichten.

Wilt u geheel vrijblijvend advies, neem dan contact met ons op.